Skip to main content

Een post op Google Mijn Bedrijf maken? Dat is zo gedaan!

Het voordeel van een post is dat deze meteen zichtbaar is in de zoekresultaten. Je hoeft dus niet te wachten totdat deze is geïndexeerd in Google. Ik heb het zelf zojuist geprobeerd en binnen een paar minuten was de post zichtbaar.

Hoe maak je een post op Google Mijn Bedrijf?

Ik ga er vanuit dat je al een Google Mijn Bedrijf pagina hebt. Log in en ga naar ‘Locatie beheren‘.

Je ziet dan al direct in het menu aan de linkerkant een nieuwe optie ‘Berichten‘ met een opvallend blauw label erachter met NIEUW (kan niet missen..). Klik ‘m aan.

Bij Berichten krijg je de optie om een nieuwe post te schrijven.

Zodra je daarop klikt krijg je een venster met daarin een aantal opties:

  1. Je kunt een afbeelding toevoegen
  2. Je kunt de tekst van je post schrijven (100 tot 300 woorden)
  3. Je kunt een evenement aanmaken met een start- en eindtijd en start- en einddatum
  4. Je kunt een knop toevoegen met een link naar een URL

Voor dit voorbeeld maak ik een post aan met een knop ‘Meer informatie’ met een link naar deze pagina.

Schrijf een korte en duidelijke tekst. Kies een opvallende en bijpassende afbeelding. Selecteer het juiste type knop en voeg de link naar je pagina toe. En voila, je hebt een post gemaakt.

Als alles naar wens is dan klik je op ‘Voorbeeld‘. Je krijgt dan de post te zien zoals hij er uit komt te zien. Je kunt nu eventueel nog terug om iets aan te passen. Als je post goed is, dan kun je ‘m ‘Publiceren’.

Nadat ik deze post had geplaatst, was hij binnen 1 minuut zichtbaar bij mijn Google Mijn Bedrijf.

In deze weergave komt de afbeelding niet helemaal goed uit. Maar zodra je de post aanklikt, dan is dat wel het geval. Dit werkt mijn inziens nog niet helemaal lekker, omdat Google je namelijk bij het aanmaken van een post forceert om een vierkante afbeelding te gebruiken. Maar in elk geval weet je nu hoe je een post kunt aanmaken. Enjoy!