Skip to main content

Data recruitment is het gebruik van data en analytics om te helpen bij het werven van kandidaten voor vacatures. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het analyseren van de bronnen waar sollicitanten vandaan komen, zodat recruiters beter begrijpen waar ze de beste kandidaten kunnen vinden.

Gebruik data recruitment als input

Er zijn verschillende manieren om de bron van online sollicitanten te meten met behulp van data recruitment en Google Analytics. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Gebruik de “Bron/medium”-rapporten in Google Analytics om te zien welke websites verwijzen naar de carrièrepagina van het bedrijf. Dit kan helpen om te begrijpen waar sollicitanten vandaan komen en welke websites het meest effectief zijn voor werving.
  2. Gebruik de “Doelconversies”-rapporten in Google Analytics om te zien hoeveel sollicitaties er via het online formulier zijn ingediend. Dit kan helpen om te begrijpen hoe effectief de carrièrepagina is voor het aantrekken van kandidaten.
  3. Gebruik de “Gebruikersstroom”-rapporten in Google Analytics om te zien hoe bezoekers navigeren op de carrièrepagina. Dit kan helpen om te begrijpen wat bezoekers op de pagina zoeken en of ze gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
  4. Gebruik de “Demografie”-rapporten in Google Analytics om te zien welke demografische groepen het meest geïnteresseerd zijn in de vacatures van het bedrijf. Dit kan helpen om te begrijpen welke groepen het meest geschikt zijn voor de vacatures.

data recruitment

Door deze en andere rapporten in Google Analytics te gebruiken, kunnen recruiters de bron van online sollicitanten beter begrijpen en gerichter zoeken naar geschikte kandidaten.

Deze tekst is geschreven met behulp van ChatGPT. ChatGPT is een chatbot met kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door OpenAI.