Skip to main content

De leukste man van Utrecht – 2024

Wie is nu de leukste man van Utrecht in 2024? Tja, dat kan een lastige vraag zijn. De meeste mensen vinden namelijk iets anders ‘leuk’. We stellen daarom deze vraag aan Google om te bepalen wie nu echt “Leukste man van Utrecht” is.

Wanneer ben je eigenlijk de leukste man van Utrecht?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is het lastig unaniem te bepalen wie leuk is. Voor mensen dan. De één gaat voor uiterlijk terwijl de ander valt op mannen met humor. Dat is dan ook de reden dat we de zoekmachine Google laten bepalen wie nu echt het leukst is. Een zoekmachine heeft geen meningen, argumenten, maar is data-gedreven. Enkel een vraag met een antwoord. daarom is dit de perfecte manier om dit objectief te kunnen bepalen.

Hoe word je de winnaar van de vraag wie ‘de leukste’ is?

leukste man van utrecht

De leukste man van Utrecht….

De leukste man van Utrecht worden is niet iets wat één iemand kan bepalen. Het gaat verder dan de menselijke interpretaties van uiterlijk vertoon. Maar hoe doet Google dit dan? Simpel, goede SEO, dat werkt. SEO is een veelgebruikte term in de online marketing wereld en staat voor zoekmachine optimalisatie. SEO  wordt veelal ingezet door bedrijven om ‘hoger te komen in Google’ dan de concurrentie. Maar dat geldt niet alleen voor bedrijven. Het is voornamelijk een goede techniek om onder de aandacht te komen bij je doelgroep. Met een dienst, product of informatie. Het is maar net waarmee je jouw doelgroep wilt bereiken.

Hoe lang duurt het voordat je de leukste man van Utrecht wordt?

Dit kan nogal variëren. Een reputatie van ‘leukste’ van een regio wordt mede bepaalt door de concurrentie. In dit geval hebben we gekozen voor de stad Utrecht, niet de minste stad natuurlijk, maar zeker in een concurrerende markt zoals deze is het noodzakelijk dat je geduld hebt.

De leukste wordt je natuurlijk niet zomaar…

Vandaag, de dag dat we deze geweldige pagina aanmaken en deze tekst is geschreven, is het vrijdag 13 mei 2022 (o nee, pech!). Op dit moment staan we nog buiten alle resultaten van Google op de zoekterm ‘leukste man van Utrecht’.

Het is natuurlijk het doel om op die felbegeerde #1 positie te komen en daar gaan we alles voor doen.

 

*update maandag 16 mei 2022.

Google heeft deze pagina nog niet geïndexeerd en dus is hij nog niet vindbaar. Gelukkig heeft Google daar een handige tool voor, namelijk Google Search Console. Hiermee kun je een indexatieverzoek van een nieuwe (of aangepaste) pagina doen. Daarmee geef je aan Google aan ‘hé kom eens langs en bekijk mijn pagina’. Nu is het afwachten totdat Google langs is geweest.

*update dinsdag 17 mei 2022

Google heeft de pagina gevonden en… we staan zelfs direct bovenaan! En dat voor slechts 1 dag na het indexatieverzoek. Dit gaat sneller dan verwacht!

 

zoekresultaten google leukste man van utrecht

Zoekresultaten Google leukste man van Utrecht

Nog niet helemaal tevreden, dus we hebben nog wat aanpassingen gedaan en nieuw indexatieverzoek bij Google ingediend.

* update vrijdag 17 februari 2023

Ook in 2023 wil ik weer proberen om deze felbegeerde positie vast te houden, dus heb ik de jaartallen aangepast.

* update woensdag 31 januari 2024

Het begint een jaarlijkse routine te worden: wederom de jaartallen aangepast naar 2024 dit keer. Ik ben ondertussen al jarenlang de leukste man van de Utrecht, dus misschien wordt het tijd dat ik mijn ambities ga vergroten. To be continued…